2010-03-18 16:32:11• hírek • Kótai Levente

Fiatalok Lendületben

Ifjúsági pályázati programról tájékoztatták a diákokat.

A Fiatalok Lendületben Európai Uniós pályázati keretről tájékoztatta a Szatmári Magyar Diáktanács tagjait március 16-án a programot kezelő állami ügynökség megyei munkatársa. Oláh Katalin multiplikátor szerepkörben azzal a feladattal van megbízva, hogy felkészítse és ösztönözze a szatmári fiatalokat az elkülönített keretösszeg pályázati úton történő lehívására.

A Szatmári Magyar Diáktanács és a Magyar Ifjúsági Tanács közös kezdeményezése a bemutató jellegű program megszervezése, melyen városunk három magyar tannyelvű középiskolájának diákszervezetei vettek részt - közölte Igaz Máté, a rendezvény szervezője.

A Szatmárnémeti RMDSZ székházában délután fél négytől tartott felkészítőn a Fiatalok Európában, az Európai Önkéntes Szolgálat, a Fiatalok a Világban, az Ifjúsági Hálózatok Rendszerének Fenntartása és az Európai Uniós Együttműködés című pályázati lehetőségekről kaphattunk felvilágosítás, melyek együttesen alkotják a Fiatalok Lendületben keretprogramot. Mindezek összességükben arra teremtik meg a lehetőséget, hogy az Eu-s tagállamok bekapcsolódjanak a nemzetközi ifjúsági életbe, illetve otthoni kezdeményezéseiket erősíthessék.

Oláh Katalin multiplikátor elmondta, hogy az elmúlt időszakban Szatmár Megye területéről kevés pályázat érkezett be az országos átlaghoz képest. Ezért a tájékoztató akciótól sokat várnak az országos hatóságnál is. Az idén, ellensúlyozni igyekezve a helyzetet, a szatmári pályázatok prioritást fognak élvezni más megyékkel szemben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: